kuvaaja: Rita Lukkarinen

Suomen Mittajalkine aloittaa kurssitoiminnan 2020. Samalla esiteltäköön Helena Nousiainen, joka on pitkän linjan käsityöläinen ja opettaja.

Helena aloitti käsityöharrastuneisuutensa alakoulussa ja hakeutui myöhemmin opiskelemaan alan opettajaksi Savonlinnassa. Hän on sekä tekstiili- että teknisen työn opettaja, joka on työskennellyt peruskoulussa, yliopistossa, kansalaisopistossa ja yksityiskouluissa. Lisäksi hän on ollut mukana kirjoittamassa kirjaa kalannahkan parkitsemisesta ja kalastuskulttuurista.

Helena on myös naimisissa Mittajalkineen varsinaisen yrittäjän Simon kanssa, joten hän on vaikuttanut taustalla aina yrityksen ensimetreistä alkaen. Hänen vahvinta osaamisaluettaan on juuri kouluttaminen ja käsityöosaamisen laaja-alaisuus aina metallitöistä ja jalkineiden valmistuksesta luonnonmateriaalien luovaan hyödyntämiseen.

Helenan keskiaikajalkinekurssin satoa.

On todella kivaa olla uuden ja kauniin välikätenä ja apuna kurssilaisille, joilla on kullakin oma näkemyksensä. Siinä saa itsekin uusia virikkeitä ideoiden sinkoillessa.