Miksi Mittajalkineet?

Vastataksemme kysymykseen Miksi, haluamme hieman katsoa taaksepäin jalkineiden valmistuksen historiaa. Mittajalkineet ovat olleet perusolettama kengistä ennenvanhaan, ennen kokojärjestelmiä ja teollista tuotantoa. Niitä on käytetty tuhansia vuosia. Ne eivät siis ole mikään uusi keksintö, sen enempää kuin luomuviljelykään. Teolliset, massatuotetut jalkineet ovat luoneet ympärilleen hyödyllisen, mutta myös rajoittavan rakennelman: standardit. Kengät tehdään standardien mukaan, joten – jos sinulla on standardien mukaiset jalat, niin onneksi olkoon. Muut joutuvat sopeutumaan, vaikka oikeaa jalkaa pakottaisikin tehtaan kengissä.

Meidän tulokulmamme on asiakaslähtöinen. Me teemme kenkiä jalkojen ehdoilla, emme sen, että mihin asetuksiin koneet taipuvat tai meneekö tuotanto sekaisin jo alamme tehdä eripari kokoja. Sinun jalkasi, Sinun tyylisi – Sinun Mittajalkineet. Me haluamme olla kumppanisi, joka tekee jalkineiden käyttämisestä hauskaa, helppoa ja inspiroivaa.

Me teemme kenkiä omin käsin alusta loppuun. Me haluamme säilyttää eurooppalaisen jalkineenvalmistuksen jalon tradition ja vastustamme kiihkeästi kertakäyttökulttuuria, johon vaatetus- ja jalkineala ovat ajautuneet. Me valmistamme ylpeydellä huipputuotteita, jotka palvelevat käyttäjäänsä pitkään ja joita ei ole valmistettu Aasian hikipajoissa. Me haluamme olla aktiivinen tekijä kestävässä yhteiskunnassa ja haluamme Sinut osaksi sitä tarinaa. Me haluamme tehdä sellaista työtä, josta tulevat sukupolvet puhuvat ylpeydellä. Millaisen jalanjäljen sinä haluat jättää?

Tutustu tarkemmin klikkaamalla ketjun kuvaketta valittuasi kuvan.

Näin tilaat Mittajalkineet

  1. Varaa aika puhelimitse, sähköpostilla, facebookissa tai jätä yhteydenottopyyntö
  2. Tapaamme joko verstaalla tai kotonasi. Mittaamme jalkasi ja sovitaan valmistettavasta mallista, aikataulusta ja hinnasta
  3. Yksilöimme sinulle lestit joko muokkaamalla olemassa olevaa paria, tai teettämällä kokonaan uudet.
  4. Valmistamme sovitekengät, joiden funktio on varmistaa lestin ja mallin toimivuus ennen varsinaisten kenkien valmistusta.
  5. Valmistamme varsinaiset Mittajalkineet.
  6. Kun ne valmistuvat, voit tulla noutamaan ne, tai voimme toimittaa ne sovitulla tavalla.
  7. Lähetämme laskun. Mikäli joudumme tilaamaan arvokasta materiaalia kenkiäsi varten, niin saatamme joutua laskuttamaan osan summasta jo etukäteen.

Tehdään unelmiesi kengistä todelliset

JOKAINEN MATKA ALKAA ENSIMMÄISELLÄ ASKELEELLA.

Haluan varata ajan

Mittajalkineiden valmistuksesta

Materiaaleista

Mittajalkineet valmistetaan laadukkaista, tarkoituksenmukaisista materiaaleista. Emme käytä vain hienoimpia nahkoja – käytämme myös kestävimpiä, mukavimpia ja mitä ominaisuutta milloinkin tarvitaan. Pohjamateriaalina käytämme pääasiassa pohjanahkaa, erilaisia kumilaatuja ja välipohjauksiin EVAa. Käytämme päällisen ja vuoren välisenä tukimateriaalina kasvisparkittua nahkaa. Käytämme eurooppalaisia nahkoja, sillä haluamme tarjota paitsi korkeaa laatua, myös tiukempien ympäristö- ja työsuojelustandardien mukaista eettistä kestävyyttä.

Työmenetelmistä

Valmistamme kaikki tuotteemme tilauksesta. Meillä ei tällä hetkellä ole varsinaista mallistoa, vaan suunnittelemme mallit ns. lesti edellä. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaan yksilöllinen anatomia tulee huomioiduksi tyyliä rakennettaessa, jotta lopputulos olisi tasapainoinen.

Päällisrakenteina meiltä onnistuu lähtökohtaisesti kaikenlaiset mallit, joskin joistain meillä on enemmän kokemusta kuin toisista. Joten oletpa sitten mieltynyt oxfordeihin, munkkikenkiin, umpivartisiin saappaisiin, derbyihin tai avokkaisiin – tai vaikka et tietäisi mitä mikään edellä olevista käsitteistä edes tarkoittaa – voimme hyvin auttaa sinua.

Kun päällinen on suunniteltu, päätetään miten se liitetään pohjaan. Käytämme karkeasti ottaen kolmea eri tapaa: liimarakenne, läpiommeltu rakenne (blake) ja käsinommeltu reunoskenkärakenne (hand sewn welted shoe). Oleellista näistä kaikista on tietää, että mukavuus, kestävyys ja hinta kasvavat kohden reunoskenkää.

Liimarakenteisen kengän edut ovat valmistamisen nopeus ja täten edullisuus. Sen avulla voidaan myös rakentaa huomattavan siroja rakenteita.

Läpiommellun kengän etuja ovat hyvä hinta-kestävyyssuhde. Se muistuttaa rakenteeltaan hyvin paljon liimarakenteista kenkää, mutta on lujempi ja tyylikkäämpi.

Kestävimpiä, arvokkaimpia ja monilta ominaisuuksiltaan parhaita kenkiä ovat käsinommellut reunoskengät. Niihin tarvitsee käyttää minimaalisesti liimaa, joten ns. höyrysulkuja ei muodostu samalla tavalla, kuin yllämainituissa. Tällöin jalan tuottama kosteus pääsee siirtymään materiaalista toiseen ja ulos, jolloin kengät eivät hiosta. Reunoskenkärakenne on myös kaikkein kestävin rakenne, jota on alunperin käytetty työ- ja sotaväen kenkiin. Vaikka reunoskengät ovat parhaita, ne eivät ole aina kaikkein tarkoituksenmukaisimpia.

logo_vektori_riisuttu_pieni

Ortopedisistä jalkineista

Valmistamme ortopedisiä jalkineita, ortooseita ja orteeseita yksityishenkilöille. Mikäli sinulla on erityisiä elämänlaatua ja toimintakykyä alentavia jalkaperäisiä vaivoja, käänny terveydenhuollon ammattilaisten puoleen. Heidän kanssa yhteistyössä voimme hyvin valmistaa tarpeisiisi sopivat jalkineet. Ne on kuitenkin järkevää valmistaa osaksi muuta hoitoa ja riippuen diagnoosistasi, niihin voi olla mahdollista saada maksusitoumus.

Kysy lisää