Saara Aallon kultaiset saappaat

Suomen Mittajalkine valmisti X-factor™ finalisti Saara Aallolle esiintymiskengät mittojen mukaan yhteistyössä pukusuunnittelija Anne-Mari Pahkalan ja valokuvaaja Ali Kesannon kanssa. Saaran teatraalinen tyyli edellytti huikaisevaa näyttävyyttä jalkineilta, mutta sellaisia jalkineita harvemmin on tehty kestämään Suomen pakkasia. Koska Saara oli Iso-Britanniassa koko valmistuksen ajan, sai hänen kumppaninsa Meri toimia luotettuna mittojen ottajana. -Yleensä vaadin saada itse nähdä ja mitata asiakkaani jalat, mutta aikataulu ja etäisyydet olivat nyt niin haastavat, että piti joustaa ja ottaa vähän riskiä, jalkineenvalmistaja Simo Nousiainen sanoo. Itse kengät ovat kultanahkaiset talvikengät ja niiden yhdeksänsenttiset saarnipuusta veistetyt korot on päällystetty yli 1500:lla Swarovski-strassilla. -On hienoa päästä pieneksi osaksi Saaran tarinaa, ja että kansainväliseen maineeseen päässyt tähti haluaa nostaa suomalaisten käsityöläisten huippuosaamista, Nousiainen täydentää.